Телефон за контакти: Telenor--0899452543  Mtel--0884765632  Петър Христов 

Фирмата извършва ремонт на покриви, хидроизолация,тенекеджйски услуги, . София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора


Съвет за ремонт

Съвет за ремонт

Какво трябва да знаете преди ремонт на покрив ?

 

Покривите започват да губят формата си и да се видоизменят с времето, което ги прави недостатъчно ефективни и те не могат да изпълняват важната функция, за която са създадени. Проблемите при едни покриви се появяват по-рано, при други на по-късен етап. Причините за това могат да бъдат различни: въздействието на околната среда, не добре монтиран покрив, изграден покрив от евтини и некачествени материали и т.н. Да се ремонтира един покрив е нежелан и неприятен момент за всеки, но той е неизбежен и няма как да се пропусне.

Керемидени покриви

При покривите с керемиди, най-честите проблеми са свързани с керемидите, които се пропукват с времето и това води до получаване на течове в изолационната мембрана. В следствие на тях, тя се унищожава и така течовете успяват да достигнат до дървото, а ако са по-големи, дори и до вътрешните стени на жилището. Добре е да се допитате до професионалист в областта, ако забележите дори много малък теч, в противен случай положението може да се влоши и да стане още по-лошо. Трябва да се действа навреме и да се спестят излишните главоболия.

 

Покриви от метал

Тези покриви се покриват най-често с поцинкована ламарина. Техния експлоатационен период е около 30 години, след което започват да ръждясват и прогниват. Ако се стигне до там, се образуват  течове  е необходимо да се обърнете към специалисти за ремонта им. Той би могъл да бъде частичен или цялостен според конкретният случай.

Покриви с хидроизолация

Тези покриви трябва по-често да се ремонтират, от металните и керемидените. Тяхната цена е по-ниска. За да се монтират правилно и да бъде добър един такъв покрив, трябва да се предвидят няколко фактора:

- Хубаво е замазката да бъде направена добре, за да може водата да се отвежда правилно от наклоните.

- Отводнителната система трябва да работи добре и да е ефективна.

- Преди полагането, трябва да се нанесе битумен грудн.

- Добре е, ламинираните детайли по покрива да не се пренебрегват.

- Свързващите фуги трябва да бъдат запечатани много добре с валяк.

Когато се оправят само зоните с проблеми по покрива, става въпрос за частичен ремонт. Тогава те се покриват с материала, който е използван като основен - най-често рулонна хидроизолация, но понякога се използва и течна хидроизолация, асфалт, битумен силикон и други. Непрекъснато се появяват нови и по-добри продукти на пазара. Частичният ремонт не е постоянен и не трябва да се разчита много на него. Неговата трайност е максимум една година, за това е по-добре да се направи цялостен ремонт, при първия удобен случай.

 

Нов покрив - изграждане

Протичането на горната част на покрива е най-честата причина, която води до неговото прогниване. Възможно е и да има други виновници, като например - дървояди. Остаряването на материалите също може да изиграе лоша роля и да доведе до подобни последици. Най-сигурно в такъв момент е, да се подмени покрива с нов, но е добре първо да се помисли за друг, по-евтин вариант. Желателно е да се потърси помощ от специалист в такива ситуации. Той ще изкаже компетентното си мнение, след като прегледа обстойно покрива и види какво е състоянието му. Добре е да се подменят и улуците, ако са прогнили, при един ремонт на покрива. За да се намалят загубите на топлина, може да се направи и пароизолация.

Поправка на системата за отводняване

Тази част от ремонта на покрива е много важна, за това е добре да се изпълнява правилно:

- Броят на тръбите е желателно да бъде пресметнат от специалист.

- За да се намали броят на тръбите, трябва добре да се преценят местата, където ще се поставят.

- Към улука, трябва да се монтират водосборни казанчета.

- Добре е водосточните тръби да бъдат монтирани към канализацията.


Изгодни оферти за дрехи